Tavaszi megújulás - wellness, fitness

Tavaszi megújulás - wellness, fitness

A tavasz a megújulás ideje. Az energiaszegény téli hónapok után újuljon meg Ön is kívül, belül.

Itt az ideje, hogy megszabadítsa szervezetét a télen felgyűlt méreganyagoktól. A teljes tavaszi megújulás főbb lépéseit ismertetjük  cikkünkben, amiket rögtön ki is próbálhat, beépíthet az életmódjába.

Méregtelenítés

Az első és legfontosabb lépés egy méregtelenítő kúra. A tavaszi megújulás jegyében szánja rá magát egy súlycsökkentő, méregtelenítő vagy  vitalizáló kúrára. A húsvét előtti böjt időszaka kifejezetten alkalmas a méregtelenítésre. Tartson gyümölcsnapot, vagy léböjtkúrát heti 1 alkalommal. A hosszabb  tisztítókúrákat azonban nagy körültekintéssel, és szakember véleményét kikérve végezze.

A téli vitamainhiányos étkezés, és a zord időjárás a bőrön is nyomot hagy. A megvastagodott szaruréteg eltávolítására gyümölcssavas kúra a legalkalmasabb, amely fellazítja, eltávolítja az elhalt hámsejteket, halványítja a pigmentfoltokat, az apróbb ráncokat kisimítja, és fokozza a bőr vízmegkötő képességét. Fokozza a keringést, serkenti az anyagcserét, amitől a fakó bőr megtelik élettel. Nagyon fontos a tavaszi bőrápolás megkezdése előtt a bőr méregtelenítése, és a salakanyagok eltávolítása.

A méregtelenítés hatása fokozható infraszauna használatával, és masszázzsal. Tavasszal kell elkezdeni a bőr felkészítését az egyre erősödő napsugárzásra is.  A fényvédők használatát érdemes időben - általában már márciustól - elkezdeni.

Megújulás

A jó közérzethez hozzájárul a megfelelő testmozgás, amelyet ilyenkor tavasszal érdemes elkezdeni és rendszeressé tenni. Már naponta fél órás séta a természetben is jó közérzetet eredményez. Kiránduljon, végezzen légzőgyakorlatot, meditációt a szabadban. Figyelje meg a természet apró szépségeit, túrázzon a zöldellő erdőkben, mezőkön. Amennyiben erre esetleg nincs lehetősége, üljön ki negyed órára egy parkba, és gyönyörködjön a fák, virágok látványában, kapcsoljon ki. Meg fog lepődni, mennyire feltöltődik ez alatt a rövid relaxáció alatt is.

Amennyiben külső ösztönzésre van szüksége a rendszeres mozgáshoz, iratkozzon be egy fitness centrumba. Tavasszal sok helyen kedvezményekkel, bérlet akciókkal várják.

Ne feledkezzen meg arról sem, hogy nem csak a bőrének, hanem az egész szervezetének szüksége van megfelelő alapanyagokra, vitaminokra. A tavaszi étrend legyen tápláló, de könnyű! Márciustól egyre több friss zöldség, és gyümölcs közül válogathat, építse be ezeket a mindennapi táplálkozásába. Figyeljen rá, hogy az étkezések fele mindig friss, nyers alapanyagokból álljon, és hogy gyakran fogyasszon napközben ásványvizet.

Így kívül, belül megújulva, megszépülve, és energiával feltöltődve könnyebben vághat neki akár mindennapi feladatainak, akár az új kihívásoknak.


szerző: Vrábel Ilona
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
Fotó: 123rf.com, 4freephotos.com

2012-03-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk