Új mozgásforma: Zumba fitness

Új mozgásforma: Zumba fitness

Új mozgásforma: Zumba fitness

Nem sport, de nem is tánc - valahol a kettő között 

A zumba fitness szinte minden latin-amerikai tánc-elemet magába foglaló mozgásforma, így az ilyen órák nemcsak jól átmozgatnak, fogyasztanak, hanem vérpezsdítőek is. Akár a kedvenc latin tánca alapjait is elsajátíthatja az ember.

A zumba fitness a hagyományos aerobik órákkal vagy konditermi edzéssel szemben sokkal inkább emlékeztet egy táncórára. Megtalálható a koreográfiában a salsa, a rumba, a samba, reggaeton, conga, cha-cha-cha, flamenco, tangó, a merengue, a hastánc, a hip-hop, afrikai táncok és számos más latin-amerikai tánc. 

Hirtelen ötletből világsiker

A zumba fitness-t egy kolumbiai férfi, Beto Perez találta fel, méghozzá véletlenül. A fitneszedzőként dolgozó Perez egy alkalommal otthon hagyta a gyakorláshoz szükséges zenéit, és már késő volt visszamennie érte. Mentőötletként - akkor még nem tudta, mekkora őrületet indít el vele - az MP3 lejátszóján levő, hagyományos latin zenékre tornáztatta tanítványait a fitness órán. A rendhagyó edzés annyira megtetszett a jelenlevőknek, hogy utána többen kérték, legyen még ilyen óra! Egy hirtelen ötletből tehát világsiker született...

Zumba fitness

A hazájában lett a zumba először népszerű, majd a szomszédos Amerikában, és lassan, 10 év alatt begyűrűzött szinte mindenhová, így hazánkba is.

Tánc+mozgás+jó hangulat

A zumba fitness kalóriaégetés és súlycsökkentés egyben, közben az ember remekül szórakozik, fantasztikus zenékre mozog. A stílus remekül ötvözi a tánc, a buli, a mozgás, fitness örömét és felszabadultságát. Mindenki számára könnyen követhető a zumba koreográfiája, a hangulat pedig olyan jó, hogy észre se vesszük, mennyire megdolgoztattuk magunkat!

Gyorsan feldob, így szinte kizárt, hogy valaki rosszkedvűen távozzon az óráról.  A zumba fitness óra során lassabb ritmusok és gyorsabb pörgés váltja egymást. Mindenkinek ajánlható, aki kedveli a latin zenét.

Forrás: Adrina, napidoktor.hu
Fotók: www.zumba-danse.com , www.theage.com.au

 

 ----------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2013-04-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk