Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit - Ausztria: Sonnentherme - Európa vezető baba- és gyerekbarát élményfürdője

Ausztria: Sonnentherme - Európa vezető baba- és gyerekbarát élményfürdője

Ausztria: Sonnentherme - Európa vezető baba- és gyerekbarát élményfürdője

A Sonnentherme termálfürdő a családok vízi paradicsoma. Három különálló része - a kisbabaajánlattal kecsegtető „Babyworld”, a gyermekek számára létesített „Funny Waters“, valamint a kikapcsolódni vágyóknak a „Silent Dome” pihenőfürdő - biztosítja a teljes kikapcsolódást az egész család részére.

Ha élményre és pihenésre vágyik, akkor itt jó helyen jár. Az ausztriai Sonnentherme egészen közel — közvetlenül az osztrák-magyar határ mellett található. A Sonnenthermébe Sopronból fél óra, Szombathelytől pedig 45 perc alatt juthat el.


Egész évben nyári hangulat és fürdőhőmérséklet, meleg termáláramlatok és minden korosztály számára személyre szabott lubickolási és wellnessprogram – a Sonnentherme ideális élettér az egész család számára: a „Funny Waters” élményfürdő részen soha sem lankad a kalandvágy, a kisbabák pedig a Babyworld-kínálatban lelhetik igazán örömüket.

A tökéletes CSALÁDI KIKAPCSOLÓDÁS – ezeket a szavakat Lutzmannsburgban csupa nagybetűvel írják!

„Babyworld” — A bababarát fürdőparadicsom
A Sonnentherme termálvize kedvező összetétele miatt kisbabák számára is nyugodt szívvel ajánlható. A termálfürdő Ausztria-szerte az apróságok speciális fürdőhelye. A vízi manók és szüleik sok örömet lelnek a páratlan Babyworld-ajánlatban: itt senki sem néz rosszallóan, ha a kisbabák pelenkában lubickolnak a vízben — a „bébiúsztatóban“ vagy az öt különböző, bébicsúszdával és vízi gombával felszerelt sekélyvizű játszómedence egyikében.

Itt minden megtalálható, amire a kisbabának szüksége lehet — ingyenes babakocsikölcsönzés, pelenkázó asztalok, járókák, libikókák és gyermeknyugágyak, alvószoba a délutáni szunyókáláshoz, valamint falra erősített „bébiszékek“ az öltözőkben és a toalettekben. Szintén a babák igényeit szolgálják a cumisüveg-melegítők, az etetőszékek, a gyermekkönyvek és a játékok. Az üzletet és az éttermet is az apróságok igényeinek megfelelően alakították ki.

Babaúszás
A meleg vízben történő mozgás már háromhónapos kortól pozitív hatással van a kisbabákra — ezt az orvostudomány is igazolta. A legkisebb sportolók körében — gondos szakfelügyelet mellett — a kisbabaúszás hódít: eközben vidáman fejleszthető az egyensúlyérzék és az izomzat.

A Babyworld-babavizibirodalom különlegességei:

Sonnentherme Lutzmannsburg

- Baba medence: itt tanulhatnak a picik úszni
- Babalaguna: a legnagyobb sekélyvizű gyerekmedence 10-50 cm-es mélységgel
- Baba pezsgőfürdő
- Kültéri sekélyvízű játszómedencék
- Babaszauna program a gyerekszaunában
- Rácsoságy a babának, nyugágy anyukának és apukának
- Szoptató sarok, ahova anyuka és babája elvonulhatnak
- Pelenkázóhelység
- Babakonyha vízforralóval, cumisüvegmelegítővel, mikrósütővel és etetőszékekkel, valamint bébipapi-automatával.
- A szabadban árnyékos kültéri fekvőhelyek, napernyők és rácsos kiságyak, homokozók és játékok várják a kisbabás családokat

„Funny Waters” — Vízi örömök nagyobb gyerekeknek
Az élményre vágyó vízi ördögfiókákat a „Funny Waters” élménymedencéi várják. E rész fő látványosságai Ausztria leghosszabb beltéri óriáscsúszdája, és a további 3 fedett csúszda. (68, 111, 141 és 202 méteresek).
További kalandok forrása a hullámmedence a barlanggal és a vízeséssel, a vadpatak, az ugródeszka és a külső, szabadtéri medence.

Sonnentherme Lutzmannsburg

A "Funny Waters" különlegességei:
- 2 óriáscsúszda, amelyek a 23 méteres toronyból starolnak. A csúszást fény- és hangeffektusok teszik még érdekesebbé. A "Twister" 202 méteres, a "Speedy" pedig 141 méter hosszú.
- Gyerekszauna és gyerek-gőzfürdő
- 25 méter széles és 12 méter hosszú úszómedence a szabadban
- Játszótér csúszdákkal, homokozóval, tricikli-pálya
- Beltéri játszószoba, foglalkozásokkal és megőrzéssel

„Silent Dome” — A kikapcsolódni vágyók pihenőfürdője
A Silent Dome a nyugalomra vágyók paradicsoma. A pazarul kialakított pihenő fürdőben teste-lelke kikapcsolódásra lel. A „Silent Dome” kizárólag a felnőttek világa, belépés 14 éves kortól! A pihenőfürdő nagystílűen berendezett. A masszírozó sugarakkal és ülőpadkákkal felszerelt 400 m2-es beltéri- és kültéri medence teljes ellazulást ígér.

A szaunák csodálatos világa — Melegen ajánljuk
A kínálat rendkívül színes — gyógynövényes- és fényszauna, aromagőzfürdő, két finnszauna, Kneipp hideg-meleg vizes kúra, bel- és kültéri pezsgőfürdő és hidegvizes merülőmedence.

Itt valóban forróság önti el a vendéget: a közel 100°C-os „izzasztókamra” után két hidegvizű medencében megmártózva érhetik el a hőn vágyott lehűlést. A kikapcsolódást a szaunakert, a pihenő helyiségek és a tetőterasz szolgálja.

A szaunázás különleges része a -hagyományos vizes-illóolajos felöntés mellett- az úgynevezett "élményfelöntés". A hozzávalók: jég, méz, gyümölcs és tengeri só. A különböző hozzávalókkal történő pakolás, dörzsölés és masszírozás során más-más hatás érhető el.

(A szaunakultúráról, és a különböző szaunákról itt olvashat bővebben!)

Étterem 
Az úszástól hamar megéhezik az ember. Erre kínál megfelelő megoldást a Sonnentherme önkiszolgáló étterme naponta friss menűajánlattal, nemzetközi ételekkel és az osztrák konyha specialításaival.

Szálláslehetőségek
A Sonnentherme fürdő körül színvonalas 4 csillagos szállodák várják a pihenni vágyó vendégeket. A szállodákból a fürdő a folyosón keresztül fürdőköpenyben is megközelíthető. Szállodák:
- Hotel Sonnenpark
- Thermenhotel Kurz
- Hotel Vier Jahreszeiten
- Kinderhotel Semi
- Hotel All in Red

"Rolling Area" séta-görkorcsolya-és kerékpár útvonalak
A "Rolling Area" útvonal közvetlenűl a Sonnentherme fürdő mögött kezdődik. A tökéletesen aszfaltozott útak 52 km-en várják a sportolás kedvelőit. Babakocsival, kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, gyalogosan, futva, nordic walkinggal egyaránt igénybe vehető. Az utak 100 %-ban autómentesek.

Elérhetőség:

Sonnentherme Lutzmannsburg Frankenau
A-7361 Lutzmannsburg, Thermengelände 1,
Tel: +43-(0)2615-87171
Fax: +43-(0)2615-87171-20, www.sonnentherme.com

Fotó: Sonnentherme Lutzmannsburg

2012-02-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk