A brit turistáké az első hely

A brit turistáké az első hely

A brit turistáké az első hely

A brit turistáké az első hely

A magyarországi légi turizmusban a britek vezetnek, ők adják a beutazók 12 százalékát, miközben az országos turizmusban vezető németek a második helyre szorultak visssza a maguk 11 százalékával 2012 első hat hónapjában - derült ki a Budapest Airport Zrt.  felméréséből.

A cég tájékoztatása szerint az olaszok stabilan tartják harmadik helyüket a majdnem 11 százalékos részesedéssel, Hollandia hetedik helye (6 százalék) pedig a KLM visszatérésének, a Transavia diszkonttársaság új amszterdami járatának, valamint a Wizz Air és a Ryanair eindhoveni járatai népszerűségének köszönhető.

A Budapest Airport vizsgálata is alátámasztja azt a feltételezést, hogy a diszkonttársaságok ötven százalék fölötti teljesítménye 2012 első hat hónapjában soha nem látott mértékben erősítette a háromcsillagos szállodák, a diákszállók és a panziók forgalmát.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: erre az évre 8 millió utast prognosztizálnak a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az idén az első félévben 3 millió 840 ezer utast regisztráltak, ez 3,77 százalékos csökkenés az előző év első félévéhez képest. Ez idő alatt 20 százalékkal kevesebb fel- és leszállás történt.

Forrás: MTI Eco
Fotó: schema.de

2012-10-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk