A csehek a kulturális körutakat kedvelik

A csehek a kulturális körutakat kedvelik

A csehek a kulturális körutakat kedvelik

Magyarország a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé tartozik.

Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé számítanak - derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában.

A tavaszi idegenforgalmi idényben a cseh lakosság körében elsősorban az európai ismeretszerzési körutak a népszerűek, azokat az európai fővárosokban töltött hosszú hétvégék, illetve a gyógy- és élményfürdők követik. A tengerhez való kirándulások tavasszal a negyedik helyen vannak - állítja a cseh utazási irodák szövetsége.

"A tematikus európai kirándulások nagyon közkedveltek, és egyre keresettebbek a vonzó európai városokban töltött hosszú hétvégék, az eurovíkendek is - olvasható az ACCK anyagában. - Utóbbiak tavasszal azért közkedveltek, mert megfelelő az időjárás. Nyáron a városokban nagyon meleg van, és az emberek előnyben részesítik a tengert."   

A legközkedveltebb városok között hosszabb távon Párizsé a vezető szerep, de Róma, London, Amszterdam, Barcelona, Velence és Budapest is rendkívül népszerű.

A csehek nagyon szeretik a gyógy- és élményfürdőket is. "Ezen a téren a csehek számára egyértelműen Szlovákia és Magyarország a legközkedveltebb" - áll az ACCKA jelentésében. A tavaszi tengerparti kirándulásokkal kapcsolatban a szövetség tapasztalata az, hogy az ottani tartózkodás a főszezonon kívül akár 30 százalékkal is olcsóbb, mint nyáron, ezért egyre több ember választja a tengerpartokat tavaszi üdülés céljából.   

A nyári főszezonban a horvátországi tengerparti üdülés a legnépszerűbb a csehek körében, télen pedig a franciaországi síkirándulásoké a vezető szerep.
  
Forrás: MTI
Fotó: wikipedia.org2012-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk