A falusi turizmus kitörési lehetőség a vidék fejlődésében

A falusi turizmus kitörési lehetőség a vidék fejlődésében

A falusi turizmus kitörési lehetőség a vidék fejlődésében

A Nemzeti Vidékstratégia egyik kulcseleme a falusi és tanyasi turizmus fejlesztése, amely kitörési pont lehet a vidékfejlesztésben - mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) szerdai budapesti küldöttgyűlésén, előadásáról a VM közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Ángyán József hangsúlyozta: a szaktárca támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti a vidéki foglalkoztatottság növelését, a helyi közösségek megerősödését, a vidéki gazdaság több lábra állítását, valamint a sokszínű, úgynevezett mozaikos gazdálkodás térhódítását, és a helyben termelt élelmiszerek piacra jutását. A vidéki turizmus térnyerése minderre hatással van - húzza alá.


A közlemény szerint a FATOSZ és a Vidékfejlesztési Minisztérium álláspontja a lényeges kérdésekben megegyezik a falusi turizmus helyzetével és jövőjével kapcsolatban.

Az államtitkár szólt arról, hogy a kormány egyebek között a tanyaprogram elindításával, a kistermelői rendelet és a közbeszerzési törvény módosításával, a kisebb vágópontok működési szabályainak egyszerűsítésével már eddig is támogatta ezt a területet. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a vidékfejlesztési tárca a vidéki turizmus ösztönzésére 4 milliárd forintos pályázatot hirdetett az idén. A rendelkezésre álló pénzügyi keret többszörösére érkezett támogatási kérelem.

A falusi és tanyasi turizmus további fejlődéséhez szükség van az érdekelt vállalkozók, egyesületek, érdekvédelmi szervezetek és önkormányzatok eddiginél szorosabb együttműködésére. A minőségi szálláshelyek számának növelése mellett fontos a szolgáltatások és a programok bővítése.

Korszerűsíteni kell a falusi turizmus információs rendszerét, szükséges bővíteni a marketing tevékenységet.


Tudta, hogy szerkesztőségünk belföldön a második cég, ahol éves turisztikai sajtógondozást vehet igénybe?

 

Miért válassza turisztikai sajtógondozás szolgáltatásunkat?

- igényes magyar-német média megjelenések
- 12 hónap alatt rendszeres publikálás aktualitásairól
-  népszerűsítés többféle médiafelületen kétnyelvű olvasónk felé
- tematikus turisztikai cikkeinkben kedvezményes megjelenés

 
- folyamatos piaci jelenlét
- nagyobb ismertség
- több vendég

+
Megelőzheti versenytársait, akik még a hagyományos reklámban gondolkodnak

Az igények változnak. Haladjon a kor igényeivel.


„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
Sajtógondozás - PR tevékenység - Online népszerűsítés
 
Tel: +4915788514410, +36/20/520-4635, +36/20/3933-504
E-Mail: kontakt@aktivpihenes.hu , info@aktivpihenes.hu
Web: www.aktiveurlaubszeit.de , www.aktivpihenes.huJelentős lépés lenne a Kárpát-medencében a területtel foglalkozó szervezetek közös, többnyelvű honlapjának kialakítása.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egyetért a FATOSZ felvetésével, hogy a terület fejlesztéséhez néhány jogszabály módosítására is szükség van. Emellett törekedni kell a falusi szállásadás 2009-ben megszüntetett adókedvezményének visszaállítására, továbbá pontosítani kell a falusi szálláshely rendeletben meghatározott fogalmát - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI
Fotó:
co.ozaukee.wi.us


2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk