A magyarok többsége már márciusban megtervezte nyaralását

A magyarok többsége már márciusban megtervezte nyaralását

A magyarok többsége már márciusban megtervezte nyaralását

A KutatóCentrum által végzett internetes felmérésből kiderül, hogy az utazni szándékozó magyarok többsége márciusban elkezdte a nyaralása megtervezését: öt válaszadóból négy már tudja, megy-e idén nyaralni, és konkrét elképzeléssel is rendelkezik leendő úticéljáról.

 A március végén végzett reprezentatív kutatás egyrészt a kedvenc úticélt vizsgálta, másrészt arra kérdeztek rá, hogy az utazók milyen előkészületeket tesznek nyaralás előtt - közölte a kutatást végző társaság az MTI-vel csütörtökön. A válaszok alapján a legtöbben (46 százalék) belföldi nyaralást is terveznek, és a megkérdezettek körülbelül negyede (23 százalék) várhatóan külföldre is utazik majd.

Ugyanakkor minden negyedik válaszadó idén nem utazik el nyáron a jelenlegi tervei szerint.

A nyaralást tervezők közülük 60 százalék belföldön pihen majd, további egyötödük külföldre megy nyaralni, a maradék 20 százalék pedig belföldi és külföldi kikapcsolódást is tervez.

A külföldi célpontok közül továbbra is sláger Horvátország, a külföldre utazók egynegyede a szomszédos tengerparton tölti majd szabadságát. A második és harmadik leggyakoribb külföldi nyaralási helyszínek az olasz és görög tengerparti mediterrán területek. A korábbi népszerű nyári helyszínnek számító Egyiptom és Tunézia már csak a válaszadók 4-4 százalékának szerepel a tervei között.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a vakációra készülők közül sokan önállóan, előre foglalnak szállást  a válaszadók 54 százaléka! - , több mint negyedük balesetbiztosítást is köt.


Forrás: MTI


Ötből négyen már tudják, hogy mennek idén nyaralni,
és azt is, hogy hova.
Ön tudja?

Ha még nem döntött volna, ajánljuk figyelmébe a közeli Ausztriát, csodás tájait, szívélyes vendéglátóit, változatos programjait!

Kérdés, vagy esetleges nyelvi nehézségek esetén örömmel segítünk!
Hívjon, írjon bizalommal!

„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
Tel: +4917644498853, +4915788514410, +36/20/3933-504
Fax: 0036/1/412-1728
E-Mail: kontakt@aktivpihenes.hu , info@aktivpihenes.hu
Web: www.aktiveurlaubszeit.de , www.aktivpihenes.hu

2012-04-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk