Az osztrákok továbbra is szeretnek minket

Az osztrákok továbbra is szeretnek minket

Az osztrákok továbbra is szeretnek minket

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének turisztikai szezonra vonatkozó piaci előrejelzéses szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontjaként.

Az osztrák beutazó turizmusra az idei főszezonban is ösztönzőleg hat majd a forint-euró jelenlegi kedvező árfolyama. Ugyanakkor a kedvezőtlen nemzetközi környezet miatt az osztrák háztartások fogyasztásának visszafogása, a második-, harmadik szabadságok esetleges kiesése kedvezőtlenül hathat az idei osztrák beutazó forgalmunkra.

2012 elején a megkérdezett felnőtt lakosság 46 százaléka tervezte, hogy az év során elutazik, további 30 százalék azonban még bizonytalan, így a potenciális turisták részaránya a felnőtt lakosságon belül meghaladja a háromnegyedet. A „biztosan utazók” részaránya azonban a korábbi évhez képest 2 százalék-ponttal csökkent, míg a bizonytalanok tábora 6 százalékponttal nőtt, ami ugyan nem releváns eltérés, de jelzi a lakosság jövőbe vetett optimizmusának lanyhulását.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete az idei osztrák beutazó forgalmunkat illetően mérsékelten optimista, a tavalyihoz képest erős forgalmú május és augusztus hónappal lehetséges a tavalyi rekorderedmény megközelítése. Idén a katolikus ünnepek naptári elhelyezkedése különösen szerencsés, ami az osztrák munkavállalóknak több hosszú hétvégére ad lehetőséget.

Teljes cikk

Forrás: Világgazdaság Online
Fotó: kostenlosebilder.net

2012-05-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk