Balatonfüred: Ökoturisztikai látogatóközpontot tervez az önkormányzat

Balatonfüred: Ökoturisztikai látogatóközpontot tervez az önkormányzat

Balatonfüred: Ökoturisztikai látogatóközpontot tervez az önkormányzat

A Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpontot tervez a balatonfüredi önkormányzat a Tagore sétányon.

A Balaton-parti település hivatalos honlapja szerint a tájba illő, teraszos épületben egyebek mellett több látványos akvárium és foglalkoztató terem várná az érdeklődőket. A tervek szerint az új turisztikai bemutató és látogatóközpont a sétány északi oldalára épülne, a jelenlegi vizesblokk helyére. Az épület pavilonszerű elemei egy belső udvart ölelnének át. A tornácos épület a Balaton jellegzetes építészetét idézné, különös tekintettel az 50-es évek második felében elterjedt modern, letisztult elemekre. A sétány nyugati részén igényes pihenőpark létesülne.

A tervezett család- és látogatóbarát turisztikai központ komplex környezetismereti bemutatóhely lenne, ahol édesvízi akváriumokban mutatnák be a Balaton élővilágát. Mellette lenne kültéri bemutató medence, valamint előadó-, foglalkoztató- és bemutató terem is - írja a balatonfured.hu.

A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadnák valamennyi, a tóban élő hallal, a kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnának az érdeklődők. A tervek szerint ladikot, hálót, lapátokat, régi varsát is kiállítanának. A látogatóközpontot pályázati forrásból valósítja meg az önkormányzat.

Forrás: MTI
Fotó: balatonfured.me

2012-09-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk