Budapest a Turisztikai Városok Világszövetségében

Budapest a Turisztikai Városok Világszövetségében

Budapest a Turisztikai Városok Világszövetségében

Egyhangúlag megszavazták Budapest csatlakozását a Turisztikai Városok Világszövetségéhez

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy Budapest csatlakozzon a Peking vezetésével alakuló Turisztikai Városok Világszövetségéhez (WTCF).

A szövetség működésének célja a városi élet és turizmus vonzóbbá tétele, az élhető város fenntarthatóságának ösztönzése, a világ vezető turisztikai úti céljai kapcsolatrendszerének intézményesítése, elmélyítése. A szervezet közös kutatások, tapasztalatcsere, internetes platform és marketing, promóciós eszközök kifejlesztésével törekszik a civil és versenyszférával történő együttműködés előmozdítására.

A tervek szerint a nagy turisztikai centrumok mellett, mint a potenciálisan részt vevő Amszterdam, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Bécs, Dublin, Lisszabon, Róma, Moszkva, Riga, Dubai, Jakarta, Sapporo, Szöul, Los Angeles, Ottawa, Buenos Aires, Kairó és a nagy kínai városok, több utazásszervező cég (Air China, Kempinski Hotels, Tui AG) kíván társulni a nem-kormányzati, non-profit nemzetközi szervezethez, amelynek székhelye Pekingben van.

Az előterjesztés szerint Kou Csin-lung pekingi főpolgármester tavaly októberben kérte fel Tarlós István főpolgármestert, hogy a magyar főváros csatlakozzon a szövetséghez, felajánlva az első körben jelentkező városok számára garantált tagsági díjfizetési mentességet.

Az előzetes dokumentációkat áttekintve, és figyelemmel az előkészület alatt álló Peking-Budapest közötti testvérvárosi kapcsolat létesítésére, Csomós Miklós, az előterjesztést jegyző főpolgármester-helyettes fontosnak tartotta, hogy Budapest partnerséget vállaljon egy, a Peking Főváros és turisztikai cége által kezdeményezett világszervezet munkájában.

Forrás: MTI
Fotó: wikipedia.org

2012-05-31« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk