Együtt a főváros turizmusának fellendítéséért

Együtt a főváros turizmusának fellendítéséért

Együtt a főváros turizmusának fellendítéséért

Tarlós István: közösen kell fellépni a főváros turizmusának fellendítéséért

A szakmának és a főváros vezetésének közösen kell tenni azért, hogy a turizmus Budapesten ismét fellendüljön - hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésén, csütörtökön, Budapesten.

A szövetség adataira hivatkozva a főpolgármester elmondta, hogy a budapesti szállodák teljesítménye az idén az első kilenc hónapban az országos átlagot meghaladóan javult, de még mindig versenyhátrányban van minden mutató szempontjából a régió fővárosaival összehasonlítva.

A főpolgármester szerint a lemaradás okai a turizmus irányításának korábbi gyakorlatában keresendők. Az elmúlt húsz évben nem megfelelően használták ki Budapest turisztikai adottságait, az uniós forrásokat, a támogatások elosztása sem volt hatékony, a korábbi városvezetés pedig nem megfelelő módon kezelte a válságjelenségeket - mondta.

Tarlós István kijelentette: a városvezetés határozott jövőképpel rendelkezik Budapest versenyhátrányának ledolgozására, a korábbi Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ átalakításával létrehozták a Budapesti Turisztikai Desztináció Menedzsment (BTDM) Szolgáltató Nonprofit Kft.-t. Az új elnevezés új feladatokat is jelent - tette hozzá.

Tarlós István elmondta: a városmarketing munka megkezdésekor nyilvánvalóvá vált, hogy Budapest korábbi turisztikai arculata nem kellőképpen letisztult, ezért a BTDM pályázatot írt ki az új arculat kialakítására, amely már elkészült, és szakmai körökben sikert aratott.

A főpolgármester kitért arra, hogy a kerületek és a főváros együttműködésének köszönhetően a jövő évtől a kerületek által kivethető idegenforgalmi adóból származó bevétel negyedét közös budapesti marketing alap létrehozására lehet fordítani. Az idei 700 millió forint adóbevételt alapul véve, és az állami támogatást is beleértve, jövőre mintegy 1,5 milliárd forint többletforrás állhat rendelkezésre Budapest turisztikai célú promóciójára.

A közgyűlésen Tarlós István közölte: tervezi, hogy a turisztikai szakmával állandó konzultatív kapcsolatot alakít ki, és megköszönte a szövetség korábbi tárgyilagos megnyilvánulásait a város jövője szempontjából.

Forrás: MTI
Fotó:
swotti.com


VELÜNK együtt a főváros turizmusának fellendítéséért!

Tudta, hogy szerkesztőségünk 9 éve kínál többnyelvű sajtógondozást, PR - és marketing szolgáltatásokat?

Ajánlatunk: turisztikai sajtógondozás, aktív kampányok, tematikus cikkek, ajánlók, interjúk, közösségi médiában, külföldi médiákban rendszeres jelenlét és a három K... 

Itt tudhat meg többet...

Itt keressen minket:

„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
Sajtógondozás - PR tevékenység - Online népszerűsítés
 
Tel: +4915788514410, +36/20/3933-504
Fax: 0036/1/412-1728
E-Mail: kontakt@aktivpihenes.hu , info@aktivpihenes.hu
Web: www.aktiveurlaubszeit.de
         www.aktivpihenes.hu

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk