Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Elhibázott stratégia a túl alacsony átlagár

Elhibázott stratégia a túl alacsony átlagár

Elhibázott stratégia a túl alacsony átlagár

A hotelek irreális árakat meghatározó, rövidlátó vezetői döntései átgondolatlanok, évekbe telhet majd a szolgáltatást megfelelő, a befektetők elvárásait is kielégítő szintre hozni. Ugyanakkor a jóval alacsonyabb szobaárak mellett nehezebb lesz a megszokott szállodai színvonalat is fenntartani – nyilatkozta Robert Jöbstl, a Starlight Suiten tulajdonosa.

Köztudott, hogy a sok újonnan nyíló szálloda, az elhúzódó kedvezőtlen gazdasági környezet a már bevezetett szállodáknak is nehéz helyzetet teremt, a gazdasági problémák európai megjelenése óta jeges széllel szemben küzd a budapesti szállodaipar – fogalmazott a szakember. Úgy látja, a trend 2011-ben is folytatódik, és az árak esése sajnálatos módon minden szegmensben és kategóriában jellemző, és csak néhány, profi módon üzemeltetett szálloda zárja csak sikeresen az évet.

Az 54 szobás, 10 éves múltra visszatekintő budapesti Starlight Suiten Hotel Mérleg a minőségi szolgáltatásokban és jól képzett személyzetben látja a megoldást a válság okozta nehézségek leküzdésére – nyilatkozta Madarász Melinda igazgató. Fontosnak tartják a törzsvendégek megtartását, ennek is köszönhető, hogy a hotel 70 százalékon tudhatja éves kihasználtságát. 

Forrás: Turizmus.com
Fotó: www.starlighthotels.com

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk