Észak-Magyarországon nőtt leginkább a turisták száma

Észak-Magyarországon nőtt leginkább a turisták száma

A kilenc turisztikai régió közül Észak-Magyarországon gyarapodott a legnagyobb mértékben, 5,8 százalékkal a turisták száma az év első kilenc hónapjában - tájékoztatta a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának közlése alapján az egri önkormányzat médiareferense az MTI-t.

A KSH adatai szerint a régió kereskedelmi szálláshelyein az első kilenc hónapban  9,7 százalékkal több külföldi és 5 százalékkal több belföldi vendéget regisztráltak, mint 2010 azonos időszakában - emlékeztetett Zentai László.


Az igazgatóság korábban már jelezte: a bővülés annak is tulajdonítható, hogy az idén akciósorozatokba csoportosították a legfontosabb észak-magyarországi eseményeket.

Januártól márciusig Évindító wellness akciót hirdettek, júniusban a Júniusi lakoma elnevezésű programban gasztronómiai túrákat kínáltak, június 20. és július 3. között pedig a régió öt kalandparkja várta kedvezménnyel a látogatókat.    Az idén negyedszer is meghirdették a fürdőlátogatásra ösztönző VizesKEDDj+ elnevezésű kampányt, amelynek keretében keddenként fél áron vásárolhatták meg a fürdőbelépőket a régióban a vendégek. Az akció októberben és novemberben is folytatódott.

A mostani tájékoztatásban úgy értékelik: a jó eredményhez  hozzájárult, hogy a marketing igazgatóság több tanulmányutat szervezett a régióba, a többi között belföldi, német és román újságírók, illetve ukrán orvos delegáció számára.

Forrás: MTI

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk