Fejlődő egészségturizmus Nyíregyházán

Fejlődő egészségturizmus Nyíregyházán

Az üdülőközpont parkfürdője, élményfürdője és fürdőháza használhatja ezentúl a gyógyfürdő megnevezést, amely együtt jár gyógyászati ellátásuk országos kategóriába sorolásával is.

Kovács Ferenc polgármester kiemelte, hogy az országban huszonegy, a gyógyfürdő elnevezés használatára jogosult fürdő működött eddig, és Nyíregyháza a vidéki települések közül az egyedüli, amelynek most már három intézménye is viseli az egészségturizmus fejlesztése szempontjából igen fontos címet.

Hozzátette: kezdeményezik Sóstógyógyfürdő gyógyhellyé nyilvánítását is - ezt a címet az országban tizennegyedikként kaphatná meg Nyíregyháza városrésze.

Sóstógyógyfürdő

Podlovics Roland, a három fürdőt működtető, az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Sóstógyógyfürdő alatt található termálvíz nátrium-klorid-, hidrokarbonát-, jód- és brómtartalmú, és a vizsgálatok szerint eredményesen alkalmazható az ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Főként kopásos degeneratív gerinc- és ízületi betegségeket, valamint gyulladásos reumatológiai betegségeket gyógyítanak vele. Emellett alkalmazzák az ortopédiai műtéteket követő utókezeléseknél, továbbá nőgyógyászati és bőrgyógyászati kórok kiegészítő terápiájaként is. A gyógyfürdővé nyilvánítás után az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott kilenc kezelésből nyolcat kaphatnak meg a betegek Sóstógyógyfürdőn.

A minősítés révén az idén már jóval több vendéget várnak Sóstógyógyfürdőre, mint tavaly - amikor 470 ezer vendégük volt.
   
Forrás: MTI
Fotó: sostort.hu

   

2012-06-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk