Hatmilliárd forint a vidéki turizmus ösztönzésére

Hatmilliárd forint a vidéki turizmus ösztönzésére

Hatmilliárd forint a vidéki turizmus ösztönzésére

A vidéki turizmus ösztönzésére szánt európai uniós keret elosztásáról idén újra a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) dönthetnek. Összesen hatmilliárd forint sorsáról határozhatnak. Pályázni július 1-31. között lehet - tette közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn a kormany.hu oldalon.

A turisztikai vállalkozásoknak kiírt pályázaton azok a természetes személyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, nonprofit szervezetek, egyházak kérhetnek támogatást, amelyek ötezer főnél kevesebb lakosú és viszonylag gyéren lakott (legfeljebb 100 fő/négyzetkilométer) településeken élnek, működnek.

A pályázók legalább 1 millió, legfeljebb 35 millió forintot igényelhetnek, de az összeg felső határát a HACS-ok saját illetékességi területükön csökkenthetik. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű településeken 65, egyébként 60 százalék, de közhasznú tevékenységet végző nonprofit szervezetek 100 százalékos támogatást is kaphatnak.

A minisztérium 2011-ben átdolgozta a LEADER Programot, és hatékonyabbá tette a lebonyolítását, ezzel a rendelkezésre álló fejlesztési források legjobb kihasználását is biztosítja a közlemény szerint.

Forrás: MTI
Fotó: pixelio.de

2012-07-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk