Hévízen a vendégéjszakák száma évek óta stabilan tartja magát

Hévízen a vendégéjszakák száma évek óta stabilan tartja magát

A hazai turisztikai piacon az első negyedév előzetes statisztikája alapján folytatódik a pozitív tendencia, mind a belföldi mind a külföldi vendégéjszakák tekintetében. A legnagyobb vonzerőt még mindig a gyógy- és termálvizek jelentik.

Az idei tavasz időjárása eddig nem kedvezett az utazni vágyóknak, különösen a március 15-i rendkívüli hóhelyzet befolyásolta a terveket. A főként Nyugat-magyarországot érintő káosz Hévízen csak kis mértékben vetette vissza a foglalásokat, ugyanis sokan már egy nappal korábban megérkeztek, így biztonságban töltötték a pénteki napot.

A szállásadói és szolgáltatói adatok alapján az látszódik, hogy Hévízen belföld és külföld tekintetében is folytatódik a pozitív tendencia. Ezt támasztja alá a legnépszerűbb városok listáján megőrzött 2. hely Budapest mögött. A hazai vendégek egyre nagyobb számban használják a SZÉP kártyáikon felgyülemlett összegeket, keresik a könnyen elérhető, hazai úticélokat, ahol minőségi szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Hévízre elsősorban a feltöltődni vágyó vendégek érkeznek. Belföldről a tavaszi szezonban hosszú hétvégékre, majd a nyári időszakban családdal 1 hetes vakációzásra - emelte ki Horváth Orsolya a Hévizi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője. A közeledő strand szezon – május 1-én tartják Keszthelyen a Balatoni Évadnyitó rendezvényt, amivel hivatalosan is kezdetét veszi a nyár – és a jó idő is egyre többeket vonz a Balaton nyugati végébe.

Hévízen a vendégéjszakák számának alakulása a belföldi vendégeknél átlag 3,2 éj, ami évek óta stabilan tartja magát, míg a külföldi vendégeknél 6,4 éj, ami enyhe növekedést mutat.A különbséget az eltérő motiváció okozza, a hazai vendégek hosszú hétvégi spa üdülésre jönnek, míg a külföldiek nagy része kúra vendég, akik prevenciós vagy gyógyászati céllal érkeznek Hévízre. A nagyszámú német és orosz nyelvterületről érkező vendég mellett idén, az észak- európai, skandináv országból érkező látogatók megnyerése áll.

Az elmúlt évek munkájának köszönhetően  Zalakaroson több, mint 28%-kal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma. Bár a belföldi vendégek tekintetében volt némi visszaesés a tavalyi évben, a KSH adatok alapján - a legnépszerűbb városok rangsorában - Zalakaros így is 6-ról az 5-ik helyre javított.

- Őrsi Ákos -   Fotó: Hévíz turizmus,  29. 04. 2013
Größere Kartenansicht

-------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2013-04-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk