Hullámzó forgalom a hazai szállodákban

Hullámzó forgalom a hazai szállodákban

Magyar Hotel Monitor felmérése szerint a vidéki szállodák a foglaltság javulását, a budapesti hotelek az árak emelkedését várják a második félévben.

Hullámzó forgalom

A szállodák számolnak azzal, hogy az idei második félévben is fennmaradnak a hullámzó folyamatok, mind az elérhető árak, mind a foglaltság szempontjából.

A budapesti háromcsillagos szállodák, részben a diszkontforgalom emelkedése miatt, tudják javítani eredményeiket a második félévben. A budapesti négycsillagos hotelek esetében viszont inkább az átlagárak, mintsem a kihasználtság javulását lehet feltételezni.


Fotó: pixelio.de

A gyógyszállodák profitálhatnak legtöbbet

A Magyar Hotel Monitor összefoglalója szerint a gyógyszállodák várhatóan javítani tudják kihasználtságukat. Az egyéni (belföldi és külföldi) üzleti vendégek száma várhatóan emelkedik. Belföldön a wellness-turisták számának stagnálását valószínűsítik, a magyar utazók körében a családi utazók és a nyugdíjasok visszaesése várható, a beutazó piacon a csoportos üzleti vendégek csökkenésére lehet számítani.

Magyar Hotel Monitor

A Magyar Hotel Monitort készítő Xellum Kft. 2012 júliusában a Szallodak.hu-val együttműködésben modellezte a harmadik és a negyedik negyedévre vonatkozó várakozásokat. A Magyar Hotel Monitor a Xellum Kft. által üzemeltett, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatását élvező egyetlen hazai, a szállodák napi forgalmi adataira épülő adatelemző rendszer, amely jelenleg 145 szálloda napi adatait gyűjti össze és dolgozza fel.

Forrás: MTI
Fotó: pixelio.de

2012-08-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk