Jó szezonban bíznak a Balatonnál

Jó szezonban bíznak a Balatonnál

A balatoni előszezonban eddig 5-9 százalékkal nőtt a személyhajó- és kompforgalom az előző évhez képest, a kereskedelmi szálláshelyeken a május hozott némi javulást, de a június a korábbi évekhez hasonlóan alakult.

A Balatoni Hajózási Zrt. siófoki hoteljében a tavalyi forgalomnak csak a 82 százalékát regisztrálták június 20-ig. A magyar vendégek száma ugyan ígéretesen, 72 százalékkal nőtt, de a külföldieké 68 százalékkal csökkent, aminek az okát még meg kell vizsgálni - fogalmazott Horváth Gyula cégvezető.

Jó szezonban bizakodnak a balatoni turisztikai szolgáltatók

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, a siófoki Residence Hotel igazgatója arról számolt be az MTI-nek, hogy négy nagyobb balatoni város turistairodáinak adatgyűjtése szerint a kereskedelmi szálláshelyek forgalma májusban átlagosan pár százalékkal jobban alakult, míg a júniusi adatok nem mutatnak változást az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek száma stagnált, amin belül újdonság, hogy Keszthely környékén felbukkantak a svéd és dán turisták.

A szállodások és panziósok bizakodóak, de ezt nem a fejlesztéseikre, vagy a gazdasági viszonyoktól remélt javulására alapozzák, hanem arra, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi kedvezőtlen, a szezonból három hetet elvevő rossz időjárás.

Az üdülőrégió szolgáltatói összességében optimisták az idei szezont illetően.

Forrás: MTI
Fotó: pixelio.de

2012-06-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk