SZÉP: A teljes turisztikai szektor támogatása a cél

SZÉP: A teljes turisztikai szektor támogatása a cél

SZÉP: A teljes turisztikai szektor támogatása a cél

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) kereteinek kialakításakor a minél szélesebb körű felhasználhatóságot, a piaci elterjedését és a teljes turisztikai szektor támogatását kell szem előtt tartani.

A szaktárca a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) állásfoglalására reagálva azt írta: a kártya "zsebeinek" keretösszegét az szja törvény módosítása fogja szabályozni. Jelenleg még zajlik az adótörvény vitája, így a juttatással kapcsolatban még nincs döntés - teszik hozzá.

Az NGM azt írta, az egyes keretek feltöltésének módját, illetve az egyes számlákról vásárolható szolgáltatások körét a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet módosítása fogja szabályozni, amelynek kidolgozása folyamatban van.

Az MSZÉSZ szerdán azt írta: a SZÉP kártya kereteit módosító javaslatok miatt 25 százalékkal csökkenhet a kizárólag kereskedelmi szálláshelyi igénybevételre jogosító felső keret, ezért a szövetség más megoldást javasol a kártya bővítésére.

Az NGM elképzelései szerint a kártya mögött 2012-től három, egymástól elkülönülő számla áll majd: az első "zsebből" szálláshely szolgáltatásért, a másodikból meleg étkezésért, a harmadikból pedig egyéb, a turizmussal, egészségmegőrzéssel, szabadidő eltöltéssel kapcsolatos szolgáltatásért lehet majd fizetni.

A tervezett multifunkciós SZÉP kártyával elkölthető összeg 450 ezer forintra emelkedik: a szálláshely szolgáltatásra maximum 225 ezer forint, meleg étkezésre 150 ezer forint, szabadidős, egészségmegőrző célra 75 ezer forint lesz az éves keret.

Forrás: Turizmus.com

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk