díjnyertes halászlét főzik aQuarium – egy igazi családi panzió, a Tisza-tónál

Ahol a díjnyertes halászlét főzik aQuarium – egy igazi családi panzió, a Tisza-tónál

Ahol a díjnyertes halászlét főzik aQuarium – egy igazi családi panzió, a Tisza-tónál

 

 

 

Szerző: Elek Lenke

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Kedvesség és figyelem – ez az, ami egy panziót igazán családiassá, kellemessé, hívogatóvá tesz. Itt érzed, hogy visszavárnak – a búcsúzásnál mindnyájan őszintén integetünk - mert bármilyen kérést igyekeznek azonnal teljesíteni.

 

 

 

 

Nem sok ilyen van szerte az országban, ez ugyanis nem a pénztől függ, de még a szakmaiságtól sem.  Kubai Lajos és Edit Abádszalókon nem az idegenforgalomban kezdte, de szerencse, hogy rátaláltak mostani útjukra. A Tisza-tó ma kiemelt fejlesztési régió, és ennek örülni kell, azonban az igényekhez képest, még kevés a szálláshely. Az aQuarium ezen kevesek egyike.

 

 

 

 

Egy ilyen panziótól senki nem az ötcsillagos szállodák kényelmét várja el, ugyanakkor örül annak, hogy mennyire készségesek a vendéglátók. Érződik, hogy nemcsak a szakmai látogatót becsülik meg, hanem akár a diákcsoportokat is. Az ember ugyanis nem tud egyik napról a másikra megváltozni.

A reggelinél nem gond előteremteni a gluténmentes kenyeret, helyi specialitással előrukkolni, mint a sajttal töltött omlett, megszórni pirospaprikával a rántottás tál szélét, mert úgy szebben mutat, és még egy snidlingszárat is a közepére rittyenteni, a csinosság kedvéért. Lajos segít a bőröndöt lehozni, és ha a fotó kedvéért szükséges, felpattan a türkizkék velocipéd nyergébe is, ami a hely jelképe is lehetne, akárcsak a hatalmas diófa köré épített pad, ahol jókat lehet sörözni, ha a társaságnak úgy tartja a kedve.

 

 

 

 

Nemcsak reggeliztetnek, hanem, ha van rá igény, ebéd és vacsora is készül itt. Halas fogások természetesen – hiszen a Tisza-tónál vagyunk. A környék díjnyertes halászlé különlegessége csakúgy megkóstolható, mint a tó „gyümölcse”, ami nem más, mint - a törpeharcsa! De aki idegenkedne a haltól, vagy diétás menüre vágyik, annak készül például szeder krémleves is, pirított mandulaforgáccsal. A haltepertő kovászos uborkával és lilahagymával igazi hungaricum, külföldi rokonoknak jó szívvel ajánlható. Esküvők, baráti összejövetelek és céges rendezvények esetén persze mással is előrukkolnak.

 

 

 

 

 

A világlátott vendégek is tanítják menet közben a panzió tulajdonosát: sokan ugyanis új igénnyel állnak elő, és figyelmeztetik őt erre-arra – a jövőbeni turisták kedvéért is. A házigazdák ebből is tanulnak. Az üzemeltető ötfős család minden tagja kiveszi a részét a munkából. Honlapjuk szerint semmi olyat nem kínálnak az ide betérőnek, amit már ki ne próbáltak volna.

 

 

 

A vendégek egyaránt érkezhetnek ide autóval, hajóval vagy kerékpárral. Aki itt megszáll, sétálhat az alig 100 méterre lévő Tisza-tó gátján, rácsodálkozhat az Abádi kikötőre, de vízi túrázhat is, vagy egyszerűen csak hallgatja a teraszon az ártér madárfütty koncertjét. A 4200 fős lakosú kisváros egyéb érdekes látnivalókkal is bír.

A család- és kutyabarát szálláshely sikeresen átvészelte a járvány időszakát. Fejlesztenek is, hamarosan új szárny nyílik.

 

www.aquariumtiszato.hu

 

 Az összes cikkünk a Tisza-tóról:

 

Vendégség a Tisza-tónál

Tisza-Tó víziparadicsom négy megye ölelésében

Beszélő téglák Tiszaszentimrén

Róza néni babái a Tisza-tó mellett

A kerékpáros turizmus új gyöngyszeme a Tisza-tón

Pihenés és pálinka Tiszaszőlősön

Ahol a díjnyertes halászlét főzik aQuarium – egy igazi családi panzió, a Tisza-tónál

A kerékpáros turizmus új gyöngyszeme a Tisza-tón

Tisza-tónál voltunk vendégségben - képek

 

 

2020-06-27« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk