Magyar Portéka

Magyar Portéka

A Rétescake tudja a Nagyi titkát

Nyúlik, mint a rétestészta: akkor szokás mondani, ha valaki a...

2024-02-28Bővebben »
Harmadik helyezést ért el a magyar csapat a fagylalt világbajnokságon 2024-ben

A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ...

2024-02-04Bővebben »
Mi a közös a jelmezkészítés, a fesztiválszervezés és a bisztró üzemeltetésben?

A kérdést inkább úgy tegyük fel, hogy ki a közös nevező a három, teljesen...

2024-01-13Bővebben »
Monor adventi fényben pompázik

Vannak családok, ahol több generációra visszamenőleg is őrzik a fenyőfák egyes üveg díszeit ugyanabban a dobozban, és...

2023-12-10Bővebben »
Bemutatkoztak egészséges élelmiszerek hazai gyártói

Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a...

2023-11-05Bővebben »
Hetven év után kelt életre a fazekas mesterség Tiszafüreden

A népi iparművész vállalkozó életrajza az 1972-ben szerzett fazekas szakmunkás...

2023-07-10Bővebben »
Hogyan lett egy magyartanárból sörfőző mester?

’Ahol semmi nem a megszokott!’ szól a NOPARA gyógySERtár -nem elírás- szlogenje Tiszafüreden...

2023-07-09Bővebben »
A munkád a lelked tükre

Nagymamája jótanácsát megfogadva a Suhajda cukrászda tulajdonosa, Szentandrási-Szabó Emese olyan cukrászdát nyitott Budaörsön, amit...

2023-06-26Bővebben »
A halásztelki Dobay Cukrászda egy megvalósult álom

Valljuk be, mi magyarok, többnyire édesszájúak vagyunk, a négy alapíz közül számunkra az édes íz a legkedveltebb. Egy hosszú történeti áttekintés helyett csak...

2023-05-22Bővebben »
Luxustorta a budaörsi NOUR-ban

Bemutatkozott Magyarország első luxustortája, szarvasgombával, fehér csokoládéval és...

2023-03-27Bővebben »
Tiszaörsön egy nemes elképzelés virágzó üzleti vállalkozássá vált

Tisza-tavi nyári körképünk – mely a turisztika menü alatt olvasható- nem lenne teljes, ha kihagynánk a régió híres manufakturáját, a tiszaörsi tészta...

2022-08-16Bővebben »
Mátrafüredet választották a palócbabák otthonuknak

A mesebeli téli táj látványa után más kincsekre is bukkantunk a Mátrában. A 24-es főút mentén könnyen megközelíthető Mátrafüreden...

2021-12-22Bővebben »
Márton-napi libaságok

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”- tartja a...

2021-11-16Bővebben »
Almaecet, borecet, balzsamecet és a többiek

A Tokaj-Hegyaljai Bodrogkeresztúrra utazunk, hogy meglátogassuk Magyarország egyetlen ecetmúzeumát a...

2021-06-29Bővebben »
A kisnánai termőföld kincsei

Heves megyében, a Mátra déli oldala gazdag borvidék. Ezt a...

2021-06-07Bővebben »
Slow food a Füzes Sajtműhelyben

Amikor Poroszlón kerestük a GPS-be beütve a Füzes Sajtműhely székhelyét, a...

2021-05-28Bővebben »
Sikeresek a helyi termékek Petőfiszálláson és Kiskunfélegyházán

Előző írásunkban bemutattuk Petőfiszállás múltját, jelenét, és a falu vezetésének elhivatottságát a...

2020-11-18Bővebben »
A Villám McQueentől, a zöldborsófőzeléken át a profi cukrászdáig

Amikor Sabján Adrienn júliusban megnyitotta a régen megálmodott cukrászdáját, akkor a...

2020-08-17Bővebben »
Csak természetesen! Új brand a Kemenesnél

Egy álomból született, de nagy adag merészséggel álltunk neki a...

Fotó: hnfotó.hu

2020-07-27Bővebben »
Róza néni babái a Tisza-tó mellett

A népviseletbe öltöztetett babák gyűjteménye és a Faluház néprajzi kiállítása igazi kuriózum az...

2020-07-02Bővebben »
Kistermelőktől, kényelmesen

Közvetlen, tegezős stílusban ajánlja az áruit a...

2020-06-28Bővebben »
A harangöntő családi tradíció folytatódik

Őrbottyánban él és dolgozik az ország egyetlen harangöntője, Gombos Miklós mester. Nem volt egyszerű megtalálni a...

2020-06-22Bővebben »
Miért keserű a méz Fóton?

Írjuk inkább nagybetűvel a Fóti Kézműves Sörfőzde ikonikus sörét, a...

2020-06-21Bővebben »
A Panyolai Szilvóriumban jártunk

Utunk során ellátogattunk a híres Panyolai Szilvórium Zrt. székhelyére. A 2002-ben alakult, 100 százalékban

2020-02-17Bővebben »
„Das ist ein Unicum!”

Ez egyedülálló! Ezzel a felkiáltással üdvözölte 1790-ben II. József császár az udvari orvosa, dr. Zwack által felajánlott

2020-02-03Bővebben »
Szerencsi szaloncukor a fenyőfák dísze

A szaloncukor nem magyar találmány, de azt, hogy a karácsonyfák éke lehet, mi találtuk fel először!

2020-01-02Bővebben »
Napsütötte szőlőültetvényektől a budafoki Lics pincészetig

   A borász házaspár, Lics László és neje, Éva 1990-ben alapították a...

2019-11-23Bővebben »
Fekete berkenyepálinka Hegykőről a vadhúsokhoz

  Fertődről Sopron felé haladva elérjük Hegykőt, a...

2019-08-21Bővebben »
A hagyományok őrzője, ritka szőlők termesztője

   Agrármérnöktanár a negyedik diplomája Barcza Gábornak, aki a...

2019-10-11Bővebben »
Trendi enteriőrben az új Pataki Cuki

   A nagy divatházak néhány hete bemutatott 2020-as tavaszi-nyári kollekcióin végig...

2019-10-06Bővebben »
Iskolából húsüzem

  Ha Bhután a Himalája lábánál a legboldogabb ország, ahol...

2019-09-14Bővebben »
Több, mint pékség

   A korábban Lipót „önhibáján kívüli hátrányos helyzetű település” hivatalos minősítés már a múlté, mert...

2019-09-14Bővebben »
Magyar innováció, amerikai készülék

  Szép álmokat – az okosmatracon

2019-07-17Bővebben »
Magyar portéka éttermeknek - startup vállalkozástól

  Turisztikai magazinunk kedves Olvasóinak szíves figyelmébe ajánljuk, hogy...

2019-05-05Bővebben »
Európa legnagyobb jacuzzi gyártója Amerika meghódítására készül

   A parányi családi vállalkozásból indult Wellis tulajdonosai elmondhatják, hogy...

 

 

 

  Fotó: Király István 

2019-10-19Bővebben »
Jövő hét végén már kapható a Friss magyar szabadföldi eper

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a magyar szabadföldi szamóca várhatóan...

2019-05-01Bővebben »
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk