A budapesti hotelek a legolcsóbbak között

A budapesti hotelek a legolcsóbbak között

A budapesti hotelek a legolcsóbbak között

A hazai szállodaipar 2012. január-augusztusi teljesítményéről szóló értékelése

A turisztikai piackutatással foglalkozó STR Global társaság felmérése alapján készült elemzés szerint az év első nyolc hónapjában Budapest szállodái szobafoglaltságban a 24., nettó átlag szobaárban a 29., az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevételt (revpar) tekintve pedig a 28. helyet szerezték meg a 31 város közül.

Az augusztusi 74,6 százalékos szobafoglaltság a változatlanul erős külföldi keresletnek köszönhető. Az év nyolcadik hónapjában 21 százalékkal több éjszakát töltöttek külföldi vendégek a főváros szállodáiban, mint tavaly ilyenkor. Feltűnő, hogy ennek ellenére az augusztusi átlag szobaár nem nőtt, azonos maradt a múlt évivel - állapítja meg az STR Global társaság.

Az MSZÉSZ szerint az adatok azt igazolják, hogy a Malév csődje miatt, a fapados légitársaságok térnyerésével átrendeződik a főváros turisztikai piaca: nő a kevesebbet költő turisták száma, illetve részaránya, emiatt a szobaárak stagnálnak vagy alig nőnek.

Az átrendeződés vesztesei a magasabb kategóriájú szállodák, kedvez viszont a helyzet a háromcsillagos hoteleknek.

Az idén az első nyolc hónapban a magyarországi szállodák átlagos szobafoglaltsága 47,7 százalék volt, 0,9 százalékponttal több a múlt évinél. A bruttó átlag szobaár csupán 4,3 százalékkal nőtt, lényegesen elmaradt a KSH által jelzett 6,6 százalékos inflációtól.

Forrás: Világgazdaság
Foto: almightydad.com


Kapcsolódó cikkek:

A brit turistáké az első hely

Hullámzó forgalom a hazai szállodákban 

Hoteltanulmány: fontos az első benyomás


2012-10-25« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk