A magyar turista több időt tölt Svájcban

A magyar turista több időt tölt Svájcban

Csökkent ugyan a Magyarországról Svájcba érkező vendégek száma tavaly 2010-hez képest, de nőtt a magyarok által eltöltött idő a Svájci Turisztikai Hivatal adatai szerint.

Tavaly 33.746 magyar vendég látogatott Svájcba, 3,7 százalékkal kevesebben, mint 2010-ben. A vendégéjszakák száma azonban 0,9 százalékkal 84.364-re nőtt 2011-ben. Svájci Turisztikai Hivatal közleménye szerint az elmúlt évben 1,1 százalékkal  8,5 millióra csökkent a vendégek, 3,5 százalékkal 19,7 millióra a vendégéjszakák száma Svájcban.

Svájcban az idei év turisztikai témája a víz. Itt található Európa édesvízkészletének 30 százaléka, 120 gleccser húzódik az Alpok völgyeiben. "A víz éve" témakörhöz a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a nyári kampányban számos szállásajánlatot és szabadidős programot szervez. A hivatal megjegyzi: olcsóbb nem lesz Svájc, de az utazó garantált minőséget és számos attrakciót kap a magasabb árért.

A kampány kiemelkedő eseménye a "Rajna 2012 - a kék csoda" projekt. 2012 májusában indul a látványos folyami show: Ernst Bromeis extrém úszó és egyben vízi nagykövet a Rajnát a forrástól, a graubündeni Toma-tótól egészen az Északi-tengeri torkolatig, Hoek van Hollandig végigússza. Az 1.230 kilométeres távot Bromeis napi 50 kilométeres, folyásirányú szakaszokban teljesíti.

Forrás: MTI
Fotó: free-desktop-backgrounds.net

 


Kapcsolódó cikkek:

Fedezze fel Svájc vízpartjait a nyári szünidőben

A Svájci Közlekedési Rendszer (STS) - Fedezze fel2012-05-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk