Budapest: Jóváhagyva a Várkert Bazár felújítása

Budapest: Jóváhagyva a Várkert Bazár felújítása

Budapest: Jóváhagyva a Várkert Bazár felújítása

Jogerős (2012.08.28.) a Várbazár engedélyezési terve - adta hírül honlapján a terveket elkészítő ZOA építész iroda.

A tervről számos elemzés és kritika napvilágot látott, ezért az iroda csak egy rövid összefoglalót közöl oldalán: a KÖZTI elképzelése szerint a Várbazár külsőre eredeti formáját kapja vissza, a déli bazársor mögött – az eredetivel mindenben megegyező kertek alatt – egy új mélygarázs és konferenciaközpont lesz, az északi bazársor fölött (Öntőház-udvar) pedig egy teljesen új parkot alakítanak ki.A projekt révén 7985 négyzetméter nagyságú épület felújítására, 4867 négyzetméter nagyságú új épület felépítésére, valamint 13 215 négyzetméter nagyságú kert és udvar felújítására kerül sor, amely - a létrehozandó hét turisztikai szolgáltatásnak is köszönhetően - évi 250 ezer látogatót vonzhat az Ybl Mikós által tervezett műemlékhez - olvasható a közlönyben.

A Várbazár kerti teraszán fekvő királyi kertek között az elképzelések szerint helyet kap barokk, neobarokk, neoreneszánsz kert, angol tájkert, szimbolikus egyházi és világi kert is. Az újjáépülő Várkert Bazár valódi kulturális negyeddé válhat, hiszen földalatti kulturális rendezvényterek, képzőművészeti műtermek, szobrászműhelyek, kiállítótermek, szabadtéri színpad, mélygarázs, éttermek, és igényes zenés helyek létesülnének.

A ZOA építész iroda honalapján megtekinthetőek az általuk elkészített látványtervek, amelyek az engedélyezési dokumentáció részét képezték - (http://zoa.hu/jogeros-a-varbazar-engedelyezesi-terve/).

Forrás: MTI, ZOA
Fotók: http://zoa.hu

2012-09-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk