Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Élményfürdőt keveset, de különlegeset

Élményfürdőt keveset, de különlegeset

Élményfürdőt keveset, de különlegeset

Elég már a sok egyforma gyógyfürdőből! Vagy a meglévők felújítására, korszerűsítésére kell fordítani a Széchenyi terv forrásait, vagy összesen 2-3 olyan fürdőt kell építeni, amelyek igazán különlegesek, s sokkal többet nyújtanak, mint a jelenlegiek – jelentette ki Kovacsics Imre november 12-én, a Spa & Wellness konferencián tartott előadásában.

A Spa Hungary Holding vezérigazgatója ismét hangoztatta: nem törvényszerű, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő fürdő veszteséges legyen, feltételezve, hogy a piaci alapon működő létesítményektől nem várnak el szociális ellátási funkciókat.

Kovacsics Imre szerint a mindenkori kormánynak segítenie kell a nemzeti kínálatunkban meghatározó fürdőket, de nem anyagi támogatással, hanem a megfelelő gazdasági környezet kialakításával, így például a szolgáltatás áfa-kulcsának mérséklésével, a rászorulóknak nyújtott gyógyászati kezelési hozzájárulás mértékének növelésével, valamint az üdülési csekk, illetve a rekreációs kártya minél szélesebb körű alkalmazásának előmozdításával.

Forrás: www.turizmus.com

Fotó: rentsensara.com

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk