Európa az utazások célpontja 2012-ben

Európa az utazások célpontja 2012-ben

A turizmus lehet Európa gazdasági motorja

Az Európai Unió megbízásából készült  "Attitudes of Europeans Towards Tourism” című legfrissebb Eurobarometer kutatás az európai lakosság turizmussal kapcsolatos attitűdjeit, utazási szokásait vizsgálta. Az eredmények szerint 2011-ben az Unió állampolgárainak 72%-a vett részt utazáson, 2012-ben pedig 80% tervez hosszabb-rövidebb utazást - tájékoztatott az MT Zrt.

Az európaiak utazásait vizsgáló Flash Eurobarometer felmérést immár negyedik alkalommal ismételték meg, ami lehetőséget ad a rövid és középtávú tendenciák megfigyelésére, és lehetővé teszi, hogy nemcsak az Európai Bizottság, hanem valamennyi turisztikai szereplő megfelelően reagálhasson a turisztikai kereslet változásaira.

A kutatás többek közt arra is rávilágított, hogy 2011-ben a korábbinál többen maradtak Európán belül, és idén még ennél is többen terveznek európai utazást.

A teljes kutatási jelentés és a magyar nyelvű összefoglaló egyaránt elérhető a Magyar Turizmus Zrt. szakmai oldalain keresztül: http://itthon.hu/szakmai-oldalak/statisztikai-adatok/statisztikai-adatok

Forrás: turizmus.com

2012-03-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk