Kényelmetlen ágyak a szálláshelyeken

Kényelmetlen ágyak a szálláshelyeken

Kényelmetlen ágyak a szálláshelyeken

Átlagban minden negyedik vendég elégedetlen a belföldi szálláshelyek ágyainak kényelmével  - derül ki a ClientFirst Consulting Kft. kutatásából.

A vendégek leggyakrabban a matracok keménységét és elhasznált állapotát, valamint a párnák nem megfelelő méretét kritizálták.

A megkérdezettek 4 százaléka öt-, mintegy 32 százaléka pedig négycsillagos szállodában pihent az elmúlt egy évben belföldön. A felmérésben résztvevők 20 százaléka panzióban, illetve háromcsillagos szálláshelyen, 13 százaléka apartmanban üdült. Turista- és üdülőházban, valamint kétcsillagos hotelben a válaszadók mintegy 9-9 százaléka szállt meg.

Az elmúlt évek kuponlázának köszönhetően egyre többen választanak akció keretében szálláshelyet belföldön. A megkérdezettek többnyire elégedettek a hazai szálláshelyek szolgáltatásaival, de átlagosan minden negyedik turista tett negatív megjegyzést az ágyakra, ágyneműkre, párnákra, paplanra. Volt, aki a méretét, keménységét kifogásolta, de olyan is akadt, aki a kispárna hiánya miatt érezte kellemetlennek az alvást.

Egy korábbi vizsgálat szerint az emberek 25-30 százaléka hétköznap sem alussza ki magát és joggal várja el azt, hogy nyaralása alatt kényelmes fekhelyen pihenhessen.

"Természetesen más megoldást igényelnek a különböző kategóriájú szálláshelyek, mást a turistaszállás és mást a négy-öt csillagos szálloda. Az ágyakon, ágyneműn, párnán és paplanon, azok méretén azonban nem szabad spórolni, hiszen az alvás minősége még egyszerűbb körülmények között is döntően befolyásolja a vendégek véleményét a szálláshelyről" - idézte a közlemény Kricska István, a ClientFirst Consulting ügyvezető partnere szavait.

A felmérésben 1000 magyarországi lakos vett részt az ország minden tájáról.

Forrás: MTI
Fotó: www.upenn.edu


Kedves Olvasó,
amennyiben Ön is tapasztalt hasonló kellemetlenséget pihenése alatt a fekhelyével kapcsolatban, várjuk hozzászólását, véleményét, amit a cikk alatt megjelentetünk, és az illetékes szálláshelynek is elküldünk.

Természetesen pozitív tapasztalatokat is várunk!

„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
E-Mail: kontakt@aktivpihenes.hu, info@aktivpihenes.hu

Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit Magazin a Sleepfriendly / Alvásbarát Hotel Program médiatámogatója

 --------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2013-07-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk