Nagy üzlet a vallási turizmus

Nagy üzlet a vallási turizmus

Nagy üzlet a vallási turizmus

Az új pápa megválasztása mindenképpen jót tett a olasz turizmusnak: az esemény tömegeket vonzott Rómába.

Itthon kiemelten támogatják a vallási turizmust

Évről évre folyamatosan növekszik a hazai vallási turizmus is. A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság tavaly 34 új kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntött, egyértelműen kiemelten kezelték a vallási turizmus igényeit. Az Új Széchenyi Terv keretében a „Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely turisztikai fejlesztése” című kiemelt projekt például több mint 2,45 milliárd forint támogatást kap. Ebből az ígéretek szerint megvalósul a templom és rendház rekonstrukciója, fejlesztik a szabadtéri létesítményeket, többek között a zarándokok felvonulási terét, a szabadtéri miséző helyet és a kegytárgyüzletet, teraszosítják a domboldalt, felújítják a patakmedret és egy új barlangot is kialakítanak a Lourdes-i Szűzanya szobor számára.

Felújítják a zarándokházat, egy 106 fő elhelyezésére alkalmas zarándokszállást építenek, valamint fogadóépületet és fogadóteret alakítanak ki Ferences Galériával, Információs központtal, kegytárgyüzlettel és férfi-női mosdócsoporttal. „A fejlesztéseket követően a meglévő búcsújáróhelyi kiszolgáló infrastruktúra megújulásával és az új látogatóbarát turisztikai funkciók és szolgáltatások kialakításával lehetővé válik a vendég-, illetve zarándokszám növelése, valamint a térségben eltölthető tartózkodási idő is emelkedik” – közölte a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A szegedi, debreceni és pécsi templomfelújítások mellett a pannonhalmi és somogyvári apátság is megújul. A főapátság 1,4 milliárd forintot nyert el, amiből láogatóközpontot alakítanak ki, felújítják a romos állapotban lévő barokk kori épületegyüttest és a csaknem 500 méter hosszúságú pincét. A turisztikai célok szolgálatába állítják az épületeket: szőlészeti-borászati témájú, valamint a szerzetesi gazdálkodást bemutató állandó kiállítást alakítanak ki a hely jellegéhez, adottságaihoz illően, a rendezvényközpont pedig nagyobb létszámú érdeklődőt megmozgató programoknak ad majd helyet a főapátság egyfajta bővítményeként. A kivitelezést a tervek szerint most tavasszal kezdik, az új turisztikai létesítmény 2014 nyarán fogadhatja az első vendégeket.

Igényes, fizetőképes ügyfelek

Egy belföldi zarándok utazási iroda évente 50-60 zarándokutat szervez, összesen nagyjából négy-ötezer résztvevővel. Külföldi útjaik száma a százat is meghaladja, a résztvevőké pedig a 15-18 ezret. A vallási indíttatású utazások megszervezése bonyolultabb feladat egy hagyományosnál. Itt például minden helyszínen biztosítani kell misézési lehetőséget, fontos a szakrális légkör megteremtése.

Forrás: Vilaggazdasag, NORDA
Fotók: Weiz Tourismus, www.handelsblatt.com, wikimedia.org

01. 04. 2013

-------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2013-04-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk