Tavasszal kezdődhet a Gyulai Várfürdő fejlesztése

Tavasszal kezdődhet a Gyulai Várfürdő fejlesztése

Tavasszal kezdődhet a Gyulai Várfürdő fejlesztése

Tavasszal kezdődhet a Gyulai Várfürdő fejlesztése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás során bő egy esztendő alatt 6.400 négyzetméteres élményfürdőt alakítanak ki.

A turisztikai beruházás kivitelezőjét nyílt közbeszerzési eljáráson választották ki, a legkedvezőbb ajánlatot a Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés-Drén Kft. alkotta konzorcium adta – mondta Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón.

A tervek szerint 2013 májusára befejeződő beruházást nettó 2,029 milliárd forintért vállalta a konzorcium – tette hozzá a polgármester.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő igazgatója elmondta, a fedett élményfürdő kialakításától, amely a jelenlegi 5 ezer négyzetméteres vízfelületet 900 négyzetméterrel növeli, a vendégszám szezonális ingadozásának csökkenését várják.

Az új részlegben élménymedencék, három csúszda, szauna világ, két száraz játszótér, vízesések, mélyvízi trambulin várja majd a látogatókat. A fejlesztés célja a fürdő vendégkörének szélesítése a fiatal, illetve a kisgyermekes látogatókkal – tudatta a szakember.

A Gyulai Várfürdő évente mintegy 500 ezer vendéget fogad, a fejlesztéstől öt éven belül a látogatószám 100-120 ezres növekedését várják. A nyári időszakban jelentős a Romániából érkező turisták aránya, a hétvégeken a 75 százalékot is elérheti, télen azonban jellemzően a társadalombiztosítási beutalóval érkező, gyógyászati kezeléseken résztvevő idősek látogatják a fürdőt – mondta az igazgató.

A Gyulai Várfürdő menedzsmentje a következő hetekben elkészíti a projekt részletes megvalósíthatósági tanulmányát, majd benyújtja a teljes második fordulós pályázati dokumentációt a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. Itt előkészítik a projekt uniós támogatásáról szóló végleges döntést, amelynek meghozatala után kezdődhet el a kivitelezés – közölte Boros László Attila.

Forrás: MTI
Fotó:
hungaryprogramtourism.com

2012-01-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk